Условия на труд

Rate this item
(0 гласа)

Работната площадка и помещения трябва да отговарят на изискванията за безопасност. Работните помещения да са достатъчно осветени, защитени от вятър, покрити помещения, защитени от дъжд и пряко слънчево огряване и такива условия за складиране и манипулация с материалите, които не допускат механично увреждане на материалите.

 


През зимата е необходимо обектът да се отоплява там, където ще се извършват заварки по трасето на тръбопроводите или се подготвят заготовките. Заваряването на пластмасите да се извършва при температура над + 5 ° С, за подготовка на заготовките се препоръчва мин. затопляне на работното помещение + 10°С.
Свързваните части трябва да се темперират преди заваряването поне 1 час в отопленото работно помещение.

 

 

Състав на работната група: Инсталатор – заварчик
  Инсталатор – помощник


6. Монтажът и заваряването на тръбопроводите от пластмаса може да се извършва само от работник с валидно свидетелство за заварчик D-U 7, Z-U/7, ZU/ V и C-U/V. Фирма ИНСТАПЛАСТ си запазва правото да изземе фирменото “Свидетелство за квалификация за монтаж на системи ИНСТАПЛАСТ” в случай, че се констатира грубо нарушение на технологичната дисциплина.

Сертифицирани сме по ISO9001/14001

 

Последни новини

Prev Next
DYTRON Заваръчни апарати - Вече на по-добри цени!

DYTRON Заваръчни апарати - Вече на по-добри цени!

Заваръчни апарати DYTRON - вече на нови по-добри цени!!!

Beta PPR

Beta PPR

Beta PPR - Иновационен материал за топла и студена вода   Предизвикателство Полимерните тръби от ППР статистически съполимер на полипро...

Абонирайте се за нашия бюлетин и ще получавате последните новите от сайт.