Увод

Rate this item
(0 гласа)

Технологичните инструкции са предназначени за монтажа на вътрешни водопроводни инсталации от полипропиленови тръби и фитинги със системата FLASH CO. - INSTAPLAST, използвани за студена и топла вода, централно и подово отопление, за тръбопроводи, предназначени за други течности и носители с химическа устойчивост, определена от стандарт DIN 8078. Пластмасовата тръбопроводна система FLASH CO. - INSTAPLAST се произвежда в
съответствие със стандарти DIN 8077, DIN 8078, DIN 16 962, DIN 4726,
ÖNORM B 5174.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Поради специфичните особености на превода от чешки език, в
настоящия текст понятията полипропиленови тръби и
фитинги, PPR - 3 (ППР - тип3) и пластмасови тръби
и фитинги
да се приемат еднозначно.

При спазването на всички изисквания на настоящите Технологични изисквания и на задължителните условия, посочени от производителя, за елементите на системата FLASH CO. - INSTAPLAST се дава превишаваща стандартите гаранция в течение на 10 години до размер на щетата 2 мил. чешки крони при доказан дефект на изделията на фирма “Михал Рибарж ИНСТАПЛАСТ”.

 

Фирма “Михал Рибарж ИНСТАПЛАСТ” декларира качеството на своите изделия с Декларация за съответствие с основните изисквания към изделията съгл. разпоредбите на § 2, б.е) от Закон 22/1997 (“Сбирка закону”) – издаден сертификат от “ІТС” АД, гр. Злин. През м. Декември 1998 г. на фирмата бе връчен Сертификат за система по качество съгл. стандарти ЧСН EN ISO 9002. Фирмата притежава и сертификат ÖVGW с рег. № W1.232, издаден във Виена, Австрия и е носител на наградата за качество „CZECH MADE“.

Изпитанията се извършват по отношение на всички части на системата – тръби и заварени мостри от тръбите и фитингите, които трябва да издържат, без да се повредят, на продължително натоварване под вътрешно налягане.
Фирмата възлага извършването на изпитването на лица, акредитирани от държавата, освен това се извършват в собствената лаборатория в рамките на изходящия контрол. Изпитванията се извършват в съответствие с DIN 8078, изискващи тангенциално напрежение при изпитване 3,5 МРа в течение на 1000 ч. при температура 95°C или напрежение при изпитване 16 МРа в продължение на 1 час при температура 20°C – с което се проверяват точките на изотермите.

Елемент от изпитването в държавните изпитвателни лаборатории е
проверяването годността на изделята за нуждите на строителството и използването им за изграждане на водопроводни инсталации – одобрението от Главно управление на противопожарната защита към МВР на Чешката република и на Главния инспектор по хигиената на ЧР относно санитарната безвредност на тръбопроводите за питейна вода.

Сертифицирани сме по ISO9001/14001

 

Последни новини

Prev Next
DYTRON Заваръчни апарати - Вече на по-добри цени!

DYTRON Заваръчни апарати - Вече на по-добри цени!

Заваръчни апарати DYTRON - вече на нови по-добри цени!!!

Beta PPR

Beta PPR

Beta PPR - Иновационен материал за топла и студена вода   Предизвикателство Полимерните тръби от ППР статистически съполимер на полипро...

Абонирайте се за нашия бюлетин и ще получавате последните новите от сайт.