Противипожарни водопроводи

Rate this item
(0 гласа)

Полипропиленовите тръбопроводи могат да бъдат използвани само за вода за противопожарни цели при спазване на следните условия:
        - тръбите могат да бъдат свободно прокарани през пространства, в които при пожар не са изложени на действието на температури, по-високи от 70°С;
        - в останалите случаи (в пространства, където има риск от пожар) тръбопроводът трябва да е в инсталационна шахта или канал с двукратно по- голяма устойчивост при пожар, отколкото се изисква за инсталационни шахти.

При изпълнението на противопожарната конструкция (разглобяема) пространството покрай тръбите трябва да бъде запълнени с материал с макс. степен за запаляемост С 1 (съгл. ЧСН 73 0862, съотв. ЧСН 73 0823; изолиращата конструкция трябва да бъде еднакво устойчива при пожар с общата конструкция, през която преминават тръбите; все пак не се изисква издръжливост, по- продължителна от 60 мин. Когато тръбите преминават през шахта с обем до 400см3 не се изискват допълнителни мерки.

Сертифицирани сме по ISO9001/14001

 

Последни новини

Prev Next
DYTRON Заваръчни апарати - Вече на по-добри цени!

DYTRON Заваръчни апарати - Вече на по-добри цени!

Заваръчни апарати DYTRON - вече на нови по-добри цени!!!

Beta PPR

Beta PPR

Beta PPR - Иновационен материал за топла и студена вода   Предизвикателство Полимерните тръби от ППР статистически съполимер на полипро...

Абонирайте се за нашия бюлетин и ще получавате последните новите от сайт.