Разпределителна мрежа към отоплителните тела от PPR- тип 3

Rate this item
(0 гласа)

   • Проектът за отоплителната система се изготвя съгласно действащите норми и изисквания. Спазват се правилата на топлотехниката, като се вземат предвид особеностите на пластмасовите тръбопроводи. При изчисленията се приема по-висок фактор на безопасност, с който се определя продължителността на живот, отколкото при топлата питейна вода – k = 2,5.
        • По принцип се използват тръби от категория за налягане PN 20, с максимална температура на водата за топление 80°С и макс. работно налягане 2,5 bar. Съоръжението за подгряване на водата за отопление трябва да има точно регулиране на температурата, да не се допуска прегряване на водата за отопление над допустимата максимална температура. Предвид дилатацията на пластмасовите тръбопроводи за разлика от металните тръбопроводи компенсирането трябва да се осигури съгласно разчетите в глава 8.
        • Разстоянието между подпорите на тръбите при дадения размер и температура трябва да се спазва, което позволява гъвкавост на тръбопровода и неговото обезвъздушаване.
        • Тръбите могат да се полагат в легла, подготвени в подовата настилка, или в стената, след като са надлежно изолирани.Предвид риска от механични увреждания по принцип не препоръчваме свободно полагане на тръбопровода по дължината на строителната конструкция. Ако не искаме да го вградим в нея, необходимо е тръбите, прокарани напр. по стената при пода, да бъдат прикрити.

Сертифицирани сме по ISO9001/14001

Последни новини

Prev Next
DYTRON Заваръчни апарати - Вече на по-добри цени!

DYTRON Заваръчни апарати - Вече на по-добри цени!

Заваръчни апарати DYTRON - вече на нови по-добри цени!!!

Beta PPR

Beta PPR

Beta PPR - Иновационен материал за топла и студена вода   Предизвикателство Полимерните тръби от ППР статистически съполимер на полипро...

Абонирайте се за нашия бюлетин и ще получавате последните новите от сайт.