Свързване на тръбите

Rate this item
(0 гласа)

  - Пластмасовите тръби от РР-R се свързват чрез заваряване, когато това е необходимо, може да се използва и механично свързване с фланцови връзки, при преминаването към металните тръбопроводи с фитинги с резба (DG-фитинги). Тръбите не се лепят.
        - При ППР механични фитинги, които могат да се използват за свързване на различни пластмасови изделия, е необходимо да се иска от производителя да декларира, че са годни за използване за студена или топла питейна вода, също така и допустимото макс. налягане на средата.
        - Редуцирането на диаметъра на тръбопроводите по принцип се извършва с определените за тази цел фитинги, в никакъв случай фитингите не трябва да се преработват и променят.
        - Огъването на тръбопроводите се извършва с помощта на фитинги; на студено тръбите могат да се огъват в мрежата с мин. радиус r = 50 x d. Тръбите не трябва да се нагряват с цел огъване с пламъчни горелки или с пистолети за горещ въздух.
        - Огъването на тръбите, предназначени за подово отопление, които се използват за тръбопровод за студена вода, може да е с по-малък радиус до r = 10 x d, в зависимост от проекта.


        - За свързването и ремонтирането на тръбите може да се използва метода на заваряване с електро-фитинги, които да могат да се заваряват с материала на тръбите, чиято годност за употреба във връзка с тръби РР-R да е призната от фирма ИНСТАПЛАСТ.
        - Използването на пластмасови тръби, предназначени за топла вода, за нагреватели на протичаща вода или вода в резервоари, се допуска само при регулируеми системи на нагряване, в които топлината на водата не се покачва трайно над 60°С при максимално работно налягане от 10,9 bar – за тръби PN 20; краткотрайно превишение над 70°С при максимално работно налягане 8,3 bar – за тръби PN 20.

Сертифицирани сме по ISO9001/14001

 

Последни новини

Prev Next
DYTRON Заваръчни апарати - Вече на по-добри цени!

DYTRON Заваръчни апарати - Вече на по-добри цени!

Заваръчни апарати DYTRON - вече на нови по-добри цени!!!

Beta PPR

Beta PPR

Beta PPR - Иновационен материал за топла и студена вода   Предизвикателство Полимерните тръби от ППР статистически съполимер на полипро...

Абонирайте се за нашия бюлетин и ще получавате последните новите от сайт.