Изпитания под налягане

Rate this item
(0 гласа)

След приключване на монтажа вътрешните водопроводи трябва да бъдат проверени и изпитани под налягане – преди да бъдат включени към обществениата водопроводна мрежа или собствения водоизточник (виж ЧСН 73 6660). За извършения преглед и изпитанията се изготвя протокол в съответствие със съществуващите изисквания.

С изпитанието се проверява доброто окомплектоване, устойчивостта на вътрешно повишено налягане и водонепропускливостта на тръбопровода.

Преди пробата е необходимо всички участъци от вътрешния водопровод да се изплакнат с вода, която да се източи в най-ниската точка.Пробата се провежда, след като се монтират всички необходими детайли, апарати и приспособления (кранчета за източване и предпазни кранчета, помпи, нагреватели< и др. под.).

Вътрешните водопроводи се изпробват с 1,5 пъти по-високо налягане от работното, но не по-ниско от 1,5 МРа.

След като се пусне водата, вътрешният водопровода стабилизира от работното налягане в течение на мин. 12 часа. След това налягането се повишава до необходимото за изпитанието. В течение на 1 час от момента на достигане на максималното налягане то не бива да пада повече от 0,02 МРа. При по-рязко падане изпитанието под налягане не е приключило задоволително.

Сертифицирани сме по ISO9001/14001

 

Последни новини

Prev Next
DYTRON Заваръчни апарати - Вече на по-добри цени!

DYTRON Заваръчни апарати - Вече на по-добри цени!

Заваръчни апарати DYTRON - вече на нови по-добри цени!!!

Beta PPR

Beta PPR

Beta PPR - Иновационен материал за топла и студена вода   Предизвикателство Полимерните тръби от ППР статистически съполимер на полипро...

Абонирайте се за нашия бюлетин и ще получавате последните новите от сайт.