Изолация на тръбопроводи

Rate this item
(1 глас)

  - Вътрешните водопроводи не трябва да преминават през пространства, в които обикновено температурата пада под 5°С, освен ако не са защитени от влиянието на понижението на температурата (напр. с подходящо изолиране).
      - Тръбите за студена вода (инсталирани свободно, положени в инсталационни канали и др.), трябва да са защитени от оросяване.
      - Свободно положените тръби за студена вода, разположени в топла или отопляема среда или инсталирани успоредно с инсталацията на централното отопление с мрежата на топлата или циркулационна вода трябва да са изолирани, за да не се затоплят. Паралелно монтираните тръбопроводи за студена питейна и топла вода за домакински нужди трябва да са изолирани срещу загряване, а с това се възпрепятства и размножаването на нежелани бактерии.
      - Тръбопроводите за топла вода и тези с принудителна циркулация на топлата вода трябва да са топлоизолирани, за да се намалят загубите на топлина, като се вземе предвид удължаението на тръбите, съответните действащите нормативи.


     - За изолиране може да се използват различни материали, напр. молитан, пенов полистирен, минерална вата, евент. изолационни материали на основата на пенов РЕ, РР или PUR. Минималната дебелина на изолационния слой е 5 мм за студената вода и 10 – 15 мм – за топла домакинска вода.
    - Изолиращите тръби се монтират в съответствие с упътванията на производителя, като при пенливите материали се взема предвид естественото им свойство да се свиват по дължина.

Сертифицирани сме по ISO9001/14001

 

Последни новини

Prev Next
DYTRON Заваръчни апарати - Вече на по-добри цени!

DYTRON Заваръчни апарати - Вече на по-добри цени!

Заваръчни апарати DYTRON - вече на нови по-добри цени!!!

Beta PPR

Beta PPR

Beta PPR - Иновационен материал за топла и студена вода   Предизвикателство Полимерните тръби от ППР статистически съполимер на полипро...

Абонирайте се за нашия бюлетин и ще получавате последните новите от сайт.