Заваряване с eлектрофитинги

Rate this item
(0 гласа)

1) Подготовка на материала
        • Определяме дължината на тръбата с помощта на обикновена или специална ножица.
        • Краищата на тръбата, които ще се пъхнат във фитинга, трябва да се зачистят с остъргване от окисления слой (около 0,1 мм). След това почистваме с препарат тръбата и фитинга.
        • Избираме електрофитинг с необходимия диаметър и подходящ за дадената тръба материал. Тръбата трябва да може да се вмъкне свободно във фитинга (в противен случай трябва леко да я остържем).

        2) Технология на заваряването
        • Свързваме двете части, които трябва да се заварят и ги фиксираме (с помощта на специален ремък или по друг начин), така вътрешното разтягане в хода на заваряването няма да изтласка тръбата от фитинга.


        • За самото заваряване използваме подходящ апарат (напр. Дитрон), който се включва в мрежата, след това изчакваме да се настрои на желания режим за работа. След като определим необходимите параметри, свързваме адаптерити към конекторите на фитинга и започваме да заваряваме. Края на заваряването се обозначава със сигналната лампа на апарата.
        • При правилно заваряване контролните точки на фитинга се изтласкват навън.
        • Заварката не бива да се подлага на механично натоварване в течение на 60 – 120 мин. (в зависимост от използвания фитинг) след приключване на заваряването.

Сертифицирани сме по ISO9001/14001

 

Последни новини

Prev Next
DYTRON Заваръчни апарати - Вече на по-добри цени!

DYTRON Заваръчни апарати - Вече на по-добри цени!

Заваръчни апарати DYTRON - вече на нови по-добри цени!!!

Beta PPR

Beta PPR

Beta PPR - Иновационен материал за топла и студена вода   Предизвикателство Полимерните тръби от ППР статистически съполимер на полипро...

Абонирайте се за нашия бюлетин и ще получавате последните новите от сайт.